HTML

Juvemarti

Juve, foci, sport minden mennyiségben

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Juventus-Bari

2010.04.26. 10:45 juvemarti

Juventus-Bari

 

Nem árulok el semmi meglepőt azzal, hogy – mint minden épeszű Juve szurkoló – a szezon végét várom…gondolom ennél rosszabb már nem lehet. Korábban egy Bari elleni meccs előtt fel sem merült bennem, hogy ne lenne biztos a 3 pont, azonban a decemberi Bariban elszenvedett vereség (3-1) és a jelenlegi forma alapján már semmire nem vennék mérget. 4 fordulóval a bajnokság befejezése előtt a Juve a 7. helyen áll, ami csak a Roma olasz kupa döntőbe jutása miatt jelent Európa Liga indulást. A 4. hely megszerzése már csak álom maradt…körülbelül annyi esélyük van rá, mint amennyi a magyar válogatottnak volt a vb selejtezők során.

Az első félidő tempójára nem lehetett panasz, gólt viszont nem láthattak a nézők, helyzet mindkét oldalon akadt bőven. A vendégek részéről Koman Vladimir veszélyeztetett kétszer is, Buffon védéseire volt szükség. A Juve uralta a játékot, Diego és Amauri előtt adódott gólszerzési lehetőség. Amauri – ahogy már tőle megszoktuk – bármekkora ajtó ablakot képes kihagyni, most tisztán fejelhetett, de nem sikerült betalálni a kapuba.

A második játékrészre Zaccheroni - kivételésen - két jó cserét hajtott végre (Amauri-Iaquinta, Camoranesi-Candreva), ez rögtön meg is látszott a fekete-fehérek játékán. Iaquinta hosszú sérülése után most talált igazán magára. Az 53. percben Iaquinta megszerezte a vezetést, gyönyörűen vitte el a labdát Gillet mellett és kiszorított helyzetből helyezte a kapuba a labdát. 13 perccel később egy meg nem adott gólt is szerzett, a partjelző nem intette be a lest, a játékvezető viszont felülbírálta.

A 69 percben Iaquinta kiugratta Diegot, akit „elütött” a kapus, egyértelmű 11-es. A büntetőt Del Piero rúgta, nem hibázott.

Furcsa közjáték keveredett mikor az edző Del Piero-Salihamidzic cserére készült, a Capitano – látván, hogy Marchisio megsérült – példátlan módon üvölteni kezdett Zaccheronival. Valószínűleg nem akarta, hogy 10 emberrel kelljen befejezni a meccset, de eddig Del Pierot nem egy idegbetegként ismertük meg, nagyon furcsa volt látni a benne lévő hatalmas feszültséget. Véleményem szerint egy játékos sem engedheti meg magának ezt a viselkedést, még ha a klub ikonjáról is van szó (hozzáteszem, hogy hatalmas DP fan vagyokJ). A Zaccheroni iránti tisztelet a nullával egyenlő…

Később Gosztonyi András is pályára lépett, csak azért nem volt egyszerre két magyar a pályán, mert Komant korábban lecserélték. Nem nyújtott maradandót, de mindenképp örvendetes, hogy Venturától lehetőséget kapott.

Zebina bő tíz perccel a vége előtt majdnem öngólt szerzett, Buffonnak nagyot kellett védenie…az eset után nevetve ölelték egymást, pacsiztak, valószínűleg, ha bemegy nem lettek volna ilyen vidámak.

A 86. percben Iaquinta beállította a 3-0-s végeredményt, Candreva átadását passzolta be a hálóba. Jó tudni, hogy van egy épkézláb csatárunk! Remélem Lippi kiviszi Dél-Afrikába.

A játékvezető egy percet sem hosszabbított, a 90. perc leteltével lefújta a találkozót.

A Bariból Bonucci emelhető ki (Lippi helyében őt sem hagynám otthon), illetve Gillet, ami sokat elárul a teljesítményükről. Az újonc a biztos bent maradás tudatában nem eröltette meg magát, de az első félidőt akár vezetéssel is zárhatták volna.

 Azt hiszem csak az elmúlt hónapok „böjtje” mondatja velem, hogy ez egy jó meccs volt, sajnos a torinói csapat továbbra sem az igazi. A közelmúlthoz képest sok jó teljesítmény akadt, Iaquinta egyértelműen a meccs embere, de jól játszott Buffon, Chiellini, Cannavaro, De Ceglie, Marchisio és végre Diego is. A brazil mutatott valamit a brémai önmagából, valami ilyesmiért igazolta le nyáron a Juve.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juvemarti.blog.hu/api/trackback/id/tr781952184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ENN 2010.04.26. 11:02:07

Asszem, leszokom a tévéről és JuveMártit használok ezentúl! :)

Ügyes, képszerű, objektív írásmód!
Ajánlom!!!
süti beállítások módosítása